Solar

In Nederland zijn er verschillende Solar teams.

Onderstaand staan deze uitgelicht:

Nuon Solar Team/ TU Delftnuon solar
Het is dit jaar weer de beurt aan 15 studenten om Nuna8 te ontwerpen, bouwen en testen. Uiteindelijk zal natuurlijk met deze auto de Bridgestone World Solar Challenge 2015 gereden worden in Australië. Momenteel is het team hard bezig met het produceren van Nuna8. Het is dus nog even wachten voordat we haar kunnen laten zien!

Er loopt momenteel een Crowdfunding actie: Nuna 8 crowdfunding.

facebook youtube twitter flickr

 
Solar Team Eindhoven
Solar Team Eindhoven Stella
Stella, ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie van Solar Team Eindhoven heeft de “Best Technology Achievement” award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt bij ‘The Crunchies’ vergelijkbaar met de ‘Oscars onder de Technologie’. Stella streed hierin tegen projecten van Apple, Bitcoin, SpaceX en European Space Agency. Solar Team Eindhoven, het team wat de auto heeft ontworpen en gebouwd, was enigszins verrast door hun nominatie samen met deze giganten. Dat ze hebben gewonnen is dan ook iets waar ze alleen van zouden kunnen dromen.

Om de auto van de toekomst te realiseren is een nieuw team nu een nieuwe auto aan het ontwerpen en bouwen, de opvolger van Stella. Deze zonne-auto zal de grenzen van de technologie verleggen en de weg vrijbanen voor een mobiliteit op zonne-energie. Deze auto zal 2 juli 2015 onthuld worden door de studenten van de Technische Universiteit Eindhoven.

facebook youtube twitter flickr

 
Solar Team Twente
solar team twenteSolar Team Twente heeft als doelstelling het winnen van de World Solar Challenge! Winnen doen we samen, als één team. Solar Team Twente bestaat uit meer dan de 19 RED Engineers. Ook de innovatieve partners in ons sterke netwerk zijn onderdeel van Solar Team Twente. Samen beoefenen we topsport en bouwen we de snelste zonneauto ter wereld. Daarmee worden we wereldkampioen. We dagen iedereen uit deze droom samen met ons waar te maken!

facebook youtube twitter flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website bespaart het energielevel van je scherm als het niet wordt gebruikt. Het is onderdeel van een wereldwijde inspanning om het verbruik en de CO2-uitstoot van de planeet te verlagen. Resume browsing
Klik op het scherm om je bezoek te hervatten